Udostępnij przepis!

318. “Deser kawowy z bitą śmietaną i malinami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Smak kawy w innej wersji…

Nowy Rok, nowe postanowienia, nowa dieta… W pierwszym styczniowym odcinku przedstawiamy Wam ketogeniczny, wegański i bezglutenowy deser z Konjackiem. Jeśli ktoś jeszcze nie zna tego produktu, a chce bezkarnie raczyć się deserami, warto, by nadrobił zaległości i poczytał trochę w Internecie. Oczywiście Translalab przetłumaczyło nasz przepis na język angielski.

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 318. Deser kawowy z bitą śmietaną i malinami   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

318YT 318. Deser kawowy z bitą śmietaną i malinami   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Zachęcamy też do zapoznania się z naszymi przepisami na inne desery, a także przepisy ketogeniczne.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Orzeszki nerkowca zalewany 4 filiżankami gorącego i mocnego espresso, i odstawiamy na kilka godzin, aby orzechy przeszły smakiem kawy i zmiękły.
  • 2.Makaron Konjac odcedzamy na sicie i przepłukujemy przegotowaną wodą.
  • 3.Orzeszki wraz z kawą miksujemy, aż do uzyskania aksamitnej konsystencji, dodajemy syrop z agawy i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Uzyskany w ten sposób krem kawowy mieszamy z makaronem Konjac i przekładamy do pucharków.
  • 4.Do podłużnego naczynia wlewamy schłodzone, gęste mleczko kokosowe i miksujemy, aż zacznie gęstnieć i wtedy dodajemy zmiksowany w młynku do kawy na puder erytrytol zmiksowany na puder w młynku do kawy. Całość miksujemy, aż mleczko kokosowe zgęstnieje do konsystencji bitej śmietany.
  • 5.Dekorujemy deser kawowy bitą śmietaną i owocami malin.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 318. “Deser kawowy z bitą śmietaną i malinami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki - deser:

  • 200 g makaronu konjac typu ziarenka
  • 100 g orzeszków nerkowca
  • 2-3 łyżki syropu z agawy
  • 4 filiżanki mocnego espresso
  • Kilka mrożonych lub świeżych malin do dekoracji

Składniki - bita śmietana:

  • 200 ml gęstego mleczka kokosowego
  • 2 łyżki zmiksowanego na puder erytrytolu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł