
Sposób przygotowania:
- 1.Orzeszki nerkowca zalewany 4 filiżankami gorącego i mocnego espresso, i odstawiamy na kilka godzin, aby orzechy przeszły smakiem kawy i zmiękły.
- 2.Makaron Konjac odcedzamy na sicie i przepłukujemy przegotowaną wodą.
- 3.Orzeszki wraz z kawą miksujemy, aż do uzyskania aksamitnej konsystencji, dodajemy syrop z agawy i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Uzyskany w ten sposób krem kawowy mieszamy z makaronem Konjac i przekładamy do pucharków.
- 4.Do podłużnego naczynia wlewamy schłodzone, gęste mleczko kokosowe i miksujemy, aż zacznie gęstnieć i wtedy dodajemy zmiksowany w młynku do kawy na puder erytrytol zmiksowany na puder w młynku do kawy. Całość miksujemy, aż mleczko kokosowe zgęstnieje do konsystencji bitej śmietany.
- 5.Dekorujemy deser kawowy bitą śmietaną i owocami malin.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki - deser:
- 200 g makaronu konjac typu ziarenka
- 100 g orzeszków nerkowca
- 2-3 łyżki syropu z agawy
- 4 filiżanki mocnego espresso
- Kilka mrożonych lub świeżych malin do dekoracji
Składniki - bita śmietana:
- 200 ml gęstego mleczka kokosowego
- 2 łyżki zmiksowanego na puder erytrytolu