Udostępnij przepis!

311. “Zupa-krem z pomidorów i ziół” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Szybki sposób na rozgrzewającą zupę.

Dziś jako zapowiedź kalendarza na 2020 z przepisami ketogenicznej diety wegańskiej bez glutenu, serwujemy Wam rozgrzewającą, orientalną zupę-krem z pomidorów.

Przepis na język angielski oczywiście przetłumaczyło nam Translalab .

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne zupy .

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Pokrojone pomidory gotujemy około 20-30 minut i dodajemy do nich przyprawy, sos sojowy, mleczko kokosowe, i wszystko miksujemy na jednolitą masę.
  • 2.Doprowadzamy ponownie do wrzenia i zestawiamy z palnika.
  • 3.Mielimy w młynku do kawy nasiona konopii, wrzucamy je do zupy i jeszcze raz całość miksujemy.
  • 4.Zupę wlewamy do misek, polewamy olejem sezamowym i posypujemy posiekanymi liśćmi kolendry.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 311. “Zupa-krem z pomidorów i ziół” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki :

  • 1000 g pomidorów
  • 6 łyżek łuskanych nasion konopii
  • 50 ml mleczka kokosowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka zmielonego kuminu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki chilli
  • 1 garść liści kolendry

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł