
Sposób przygotowania:
- 1.Pokrojone pomidory gotujemy około 20-30 minut i dodajemy do nich przyprawy, sos sojowy, mleczko kokosowe, i wszystko miksujemy na jednolitą masę.
- 2.Doprowadzamy ponownie do wrzenia i zestawiamy z palnika.
- 3.Mielimy w młynku do kawy nasiona konopii, wrzucamy je do zupy i jeszcze raz całość miksujemy.
- 4.Zupę wlewamy do misek, polewamy olejem sezamowym i posypujemy posiekanymi liśćmi kolendry.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki :
- 1000 g pomidorów
- 6 łyżek łuskanych nasion konopii
- 50 ml mleczka kokosowego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka zmielonego kuminu
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki chilli
- 1 garść liści kolendry