Udostępnij przepis!

307. “Smoothie z kawą i karobem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Duża kawowa dawka białka i energii.

Dziś zaserwujemy Wam dużą dawkę białka i energii. Za pierwsze odpowiadają nasiona konopi, a za drugie, oczywiście kawa z ekspresu Jura, a także melasa z karobu od Bakra, której w naszej kuchni zabraknąć nie może.  Takie smoothie to genialne rozwiązanie na początek dnia.

Zapraszamy również do dzielenia się angielską wersją odcinka i przepisu przygotowaną przez Translalab .

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne napoje .

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Nasiona konopi wsypujemy do blendera i miksujemy.
  • 2.Umyte gruszki pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy i dorzucamy do blendera wraz z obranym ze skórki i pokrojonym bananem.
  • 3.Dokładnie miksujemy aż powstanie jednolita masa.
  • 4.Wlewamy americano oraz espresso, a jeżeli lubimy mocniejszy kawowy smak, możemy wlać dwa.
  • 5.Dodajemy również łyżkę lub dwie melasy z karobu dla dosłodzenia i uzyskania karmelowego smaku.
  • 6.Całość jeszcze raz miksujemy i gotowe! Takie smoothie oprócz tego, że jest smaczne, ma mnóstwo wartości odżywczych minerałów oraz jest bardzo energetyczne
  • 7.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 307. “Smoothie z kawą i karobem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki :

  • 4 łyżki łuskanych nasion konopi
  • 2 duże gruszki
  • 1 banan
  • 1 filiżanka americano
  • 1 espresso
  • 1-2 łyżki melasy z karobu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł