
Sposób przygotowania:
- 1.Suche składniki wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy, aby pozbyć się grudek. Wlewamy olej i rozcieramy mąkę pomiędzy palcami tak, aby ją całą wytłuścić. Wlewamy mleczko kokosowe i wyrabiamy ciasto.
- 2.Odstawiamy je na 10 minut, żeby babka jajowata wchłonęła wilgoć.
- 3.Na blachę kładziemy papier do pieczenia. Możemy posmarować go delikatnie olejem i wykładamy ciasto, z którego formujemy prostokąt o grubości około 7 milimetrów.
- 4.Kroimy ciasto na podłużne prostokąciki, tak aby nie przeciąć papieru. W każdym prostokącie robimy jeden lub dwa rzędy dziurek pałeczką do sushi lub patyczkiem.
- 5.Pieczemy w piekarniku nastawionym na termoobieg, rozgrzanym do 180°C przez 20 do 25 minut.
- 6.Po wyjęciu blachy z piekarnika, ciastka należy najpierw schłodzić, a dopiero rozdzielać gdyż inaczej mogą się rozpaść.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 150 g skrobi ziemniaczanej
- 100 g mąki z ciecierzycy
- 50 g mąki ryżowej
- 50 g mąki jaglanej
- 1/2 szklanki brązowego cukru pudru
- 1 łyżka zmielonej łuski babki jajowatej
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/4 łyżeczki soli
- 100 ml oleju słonecznikowego
- 100 ml mleczka kokosowego