
Sposób przygotowania:
- 1.Wsypujemy kwiaty hibiskusa do garnka, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy cukier i dorzucamy miętę.
- 2.Gotujemy na małym ogniu jeszcze przez około 10 sekund i odstawiamy aby wywar naciągnął i lekko przestygł.
- 3.Przelewamy do szklanego słoja wraz z liśćmi mięty oraz kwiatami hibiskusa i schładzamy w lodówce.
- 4.Przed podaniem możemy dodać lodu.
- 5.Jest to wspaniały napój gaszący pragnienie w upalne dni nie powinniśmy zapominać o nim również jesienią, ponieważ jest równie smaczny na gorąco jako herbata.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1/2 szklanki suszonych kwiatów hibiskusa
- 1/2 szklanki brązowego cukru trzcinowego
- 2 garści liści świeżej mięty
- 1 i 1/2 litra wody