Udostępnij przepis!

297. “Lemoniada hibiskusowa z miętą” – bezglutenowa kuchnia wegańska I Atelier Smaku

Smaczna i orzeźwiająca.

Korzystając z tego, że jesteśmy dopiero w połowie lata, dzielimy się z Wami przepisem na lemoniadę, która w tym roku bije rekordy popularności w ATELIER SMAKU Bistro & Delikatesy. Prosta, szybka w wykonaniu, smaczna i orzeźwiająca. Po prostu trzeba ją zrobić!

Pamiętajcie o tym, że przepis ma angielską wersję od  Translalab .

 

 Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zachęcamy też do zapoznania się z naszymi przepisami na napoje.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Wsypujemy kwiaty hibiskusa do garnka, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy cukier i dorzucamy miętę.
  • 2.Gotujemy na małym ogniu jeszcze przez około 10 sekund i odstawiamy aby wywar naciągnął i lekko przestygł.
  • 3.Przelewamy do szklanego słoja wraz z liśćmi mięty oraz kwiatami hibiskusa i schładzamy w lodówce.
  • 4.Przed podaniem możemy dodać lodu.
  • 5.Jest to wspaniały napój gaszący pragnienie w upalne dni nie powinniśmy zapominać o nim również jesienią, ponieważ jest równie smaczny na gorąco jako herbata.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 297. “Lemoniada hibiskusowa z miętą” – bezglutenowa kuchnia wegańska I Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1/2 szklanki suszonych kwiatów hibiskusa
  • 1/2 szklanki brązowego cukru trzcinowego
  • 2 garści liści świeżej mięty
  • 1 i 1/2 litra wody

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł