Udostępnij przepis!

296. “Sałatka z bobem i śródziemnomorskim pesto” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Pożywny bób w pysznym towarzystwie.

Zanim minie sezon na świeży bób, dzielimy się z Wami pomysłem na nową sałatkę, która ostatnio króluje w naszym domu. Przepis na pesto śródziemnomorskie już znacie z poprzedniego tygodnia.

Oczywiście odcinek i przepis mają angielskie tłumaczenie od Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi sałatkami  z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Bób gotujemy na parze i studzimy.
  • 2.Z kolby kukurydzy skrawamy ziarna bezpośrednio do miski wraz z przestudzonym bobem.
  • 3.Myjemy pomidorki i również dorzucamy je do miski.
  • 4.Dodajemy 2-3 łyżki pesto i mieszamy. Jeżeli nasze pesto nie było wystarczająco słone, dodajemy soli, ponieważ wszystkie składniki są delikatnie słodkie.
  • 5.Całość jeszcze raz mieszamy i możemy podawać.
  • 6.Taka sałatka jest bardzo pożywna i smaczna a oprócz tego jest nowym sposobem na urozmaicenie naszych potraw z bobem.
  • 7.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 296. “Sałatka z bobem i śródziemnomorskim pesto” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 500 g bobu
  • 350 g pomidorków koktajlowych
  • 1 kolba kukurydzy
  • 2-3 łyżki pesto śródziemnomorskiego
  • Sól do smaku

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł