
Sposób przygotowania:
- 1.Bób gotujemy na parze i studzimy.
- 2.Z kolby kukurydzy skrawamy ziarna bezpośrednio do miski wraz z przestudzonym bobem.
- 3.Myjemy pomidorki i również dorzucamy je do miski.
- 4.Dodajemy 2-3 łyżki pesto i mieszamy. Jeżeli nasze pesto nie było wystarczająco słone, dodajemy soli, ponieważ wszystkie składniki są delikatnie słodkie.
- 5.Całość jeszcze raz mieszamy i możemy podawać.
- 6.Taka sałatka jest bardzo pożywna i smaczna a oprócz tego jest nowym sposobem na urozmaicenie naszych potraw z bobem.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 500 g bobu
- 350 g pomidorków koktajlowych
- 1 kolba kukurydzy
- 2-3 łyżki pesto śródziemnomorskiego
- Sól do smaku