Udostępnij przepis!

293. “Sałatka z sosem jogurtowym” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Świeżo i pysznie.

Wakacje to taki moment w życiu, gdy szkoda czasu na długie siedzenie w kuchni. Dlatego właśnie przepisy, które nie są pracochłonne, na przykład sałatki, sprawdzają się najlepiej. Dziś mamy dla Was przepis z użyciem pasty z zatarem, której recepturę poznaliście tydzień temu.

Pamiętajcie, że możecie podzielić się przepisem z anglojęzycznymi przyjaciółmi dzięki tłumaczeniom od Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi sałatkami  z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Kalafior dzielimy na małe cząstki, a pomidora i paprykę pozbawioną gniazda nasiennego, kroimy w kostkę. Wszystko dzielimy na pół i rozkładamy do 2 talerzy lub misek.
  • 2.Jogurt i pastę z zatarem dokładnie mieszamy razem i nakładamy na wierzch warzyw.
  • 3.Taka sałatka jest świetnym posiłkiem na letnie i upalne dni, gdy absolutnie nie mamy ochotę na gotowane i gorące posiłki.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 293. “Sałatka z sosem jogurtowym” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 150 ml jogurtu kokosowego lub sojowego
  • 2-3 łyżki pasty z zatarem z odcinka 292
  • 3-4 różyczki kalafiora
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duży pomidor

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł