Udostępnij przepis!

290. “Sos musztardowo-karobowy” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Smacznie, zdrowo, ekspresowo.

Dziś dzielimy się obiecanym w zeszłym tygodniu przepisem na przepyszny i bardzo prosty, bo składający się tylko z 3 składników sos. Oprócz musztardy i melasy z karobu, kryje on w sobie olej lniany, który choć bardzo zdrowy, nie każdemu smakuje. W tej recepturze pozostałe składniki idealnie kryją jego charakterystyczny smak.

Przepis i odcinek oczywiście mają swoje angielskie tłumaczenie przygotowane przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi sosami z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób postępowania:

  • 1.Wszystkie składniki przekładamy do miseczki i dokładnie mieszamy aby się połączyły.
  • 2.Taki sos możemy przechowywać w słoiczku w lodówce nawet przez kilka miesięcy.
  • 3.Świetnie nadaje się nie tylko do kotletów z grochu ale również wszelkich innych kotletów i pasztetów. Możemy również zastosować go jako sos do sałatki.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 290. “Sos musztardowo-karobowy” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 3/4 szklanki musztardy
  • 1/2 szklanki oleju lnianego
  • 1/3 szklanki melasy z karobu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł