Udostępnij przepis!

288. “Krem chrzanowo-wiśniowy” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Alternatywa dla ćwikły z chrzanem.

Dziś podzielimy się z Wami obiecanym w ostatnim odcinku przepisem na przepyszny i mega prosty krem, który w naszym domu już dawno wyparł tradycyjną ćwikłę z chrzanem oraz bardzo popularną żurawinę z chrzanem. Sprawdźcie sami, dlaczego!

Odcinek i przepis na język angielski przetłumaczyło dla nas jak zawsze Translalab

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi sosami z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego .

Sposób przygotowania:

  • 1.Do miski wrzucamy chrzan i konfiturę wiśniową, następnie dolewamy mleczko kokosowe i miksujemy.
  • 2.Uzyskany w ten sposób sos ma zbyt rzadką konsystencję dlatego dosypujemy do niego parę łyżek błyskawicznego kleiku ryżowego i jeszcze raz dokładnie miksujemy.
  • 3.Dzięki kleikowi sos ma idealną nie rozwarstwiającą się, kremową konsystencje i jest wygodny w użyciu
  • 4.Taki krem jest pysznym dodatkiem do wszelkich pasztetów, pasztecików i kotletów.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 288. “Krem chrzanowo-wiśniowy” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 słoiczek (240 ml) utartego chrzanu
  • 1 słoiczek (240 ml) konfitury wiśniowej
  • 2-3 łyżki mleczka kokosowego
  • 2 łyżki błyskawicznego kleiku ryżowego

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł