
Sposób przygotowania:
- 1.Boczniaki kroimy w paski w poprzek blaszek, następnie wrzucamy na rozgrzaną oliwę na patelni, solimy, mieszamy i czekamy aż zmiękną.
- 2.Następnie dorzucamy sos sojowy, rodzynki, kapary wraz z zalewą i masło orzechowe. Mieszamy przez chwilę aż masło się rozpuści, a jeśli będzie zbyt gęste podlewamy odrobiną wrzątku aby utworzył się kremowy sos.
- 3.Dodajemy ostrej papryki i gotowe! Możemy serwować posypując na koniec świeżą kolendrą.
- 4.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 400 g boczniaków
- 1 garść rodzynek
- 3 łyżki kaparów wraz z zalewą
- 3 łyżki masła orzechowego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki sosu sojowego tamari
- 1 szczypta soli
- 1/4 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
- Świeża kolendra do posypania