
Sposób przygotowania:
- 1.Dynię myjemy, kroimy po długości na osiem równych części, pozbawiamy nasion i układamy na blasze.
- 2.Piekarnik nastawiamy na termoobieg na 180°C i pieczemy w nim dynię ok. 30 do 40 minut.
- 3.Upieczoną dynię pozbawiamy skórki i miksujemy ją z mleczkiem kokosowym, syropem klonowym i przyprawami. W ten sposób zrobiony mus dyniowy przekładamy do czterech wysokich szklanek kawowych lub kieliszków.
- 4.Nastawiamy ekspres na program latte macchiato i dopełniamy nim każdą szklankę i gotowe.
- 5.To bardzo aromatyczna kawa, a może nawet deser kawowy, który dzięki korzennym nutom wspaniale sprawdzi się w jesienne chłodne dni.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki :
- 4 latte machiato
- 200 g pieczonej dyni
- 150 ml syropu klonowego
- 100 ml mleczka kokosowego
- 1/4 łyżeczki zmielonych goździków
- 1/4 łyżeczki zmielonego kardamonu
- 1/4 łyżeczki zmielonego cynamonu