Udostępnij przepis!

255. “Dyniowe latte macchiato” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Wyjątkowa, jesienna kawa.

Dziś zapraszamy Was na naszą wersję dyniowego latte macchiato. Dynia hokkaido, trochę przypraw, kawa od Jura i jesienne niebo w gębie gotowe!

Poszukajcie też angielskiego tłumaczenia odcinka, które przygotowało dla nas Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 255. Dyniowe latte macchiato   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

255YT 255. Dyniowe latte macchiato   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne napoje.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Dynię myjemy, kroimy po długości na osiem równych części, pozbawiamy nasion i układamy na blasze.
  • 2.Piekarnik nastawiamy na termoobieg na 180°C i pieczemy w nim dynię ok. 30 do 40 minut.
  • 3.Upieczoną dynię pozbawiamy skórki i miksujemy ją z mleczkiem kokosowym, syropem klonowym i przyprawami. W ten sposób zrobiony mus dyniowy przekładamy do czterech wysokich szklanek kawowych lub kieliszków.
  • 4.Nastawiamy ekspres na program latte macchiato i dopełniamy nim każdą szklankę i gotowe.
  • 5.To bardzo aromatyczna kawa, a może nawet deser kawowy, który dzięki korzennym nutom wspaniale sprawdzi się w jesienne chłodne dni.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 255. “Dyniowe latte macchiato” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki :

  • 4 latte machiato
  • 200 g pieczonej dyni
  • 150 ml syropu klonowego
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 1/4 łyżeczki zmielonych goździków
  • 1/4 łyżeczki zmielonego kardamonu
  • 1/4 łyżeczki zmielonego cynamonu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł