
Sposób przygotowania:
- 1.Do garnuszka z wodą dorzucamy gojnik oraz goździki i zagotowujemy.
- 2.Pozostawiamy w garnuszku aby herbatka się parzyła przez ok. 3 minuty.
- 3.Przelewamy do dzbanka i dodajemy soku z winogron lub malin, który złagodzi trochę charakterystyczny smak gojnika.
- 4.W tym roku udało nam się zebrać bardzo dużo wyjątkowo słodkich winogron, które przerobiliśmy na sok, nie dodając w ogóle cukru. Jednak jeśli nie macie takiego cuda we własnej spiżarni, udajcie się do odpowiedniego sklepu po coś , co doda naszej herbatce smaku i witamin.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki :
- 8 kwiatostanów gojnika (Szałwii libańskiej)
- 1 litr wody
- 8 goździków
- 100 ml soku z winogron lub malin