Udostępnij przepis!

253. “Herbatka jesienna z gojnikiem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Samo zdrowie!

Dziś pokażemy Wam jak w najprostszy sposób zadbać o zdrowie w jesienne dni. Wystarczy dokonać szybkiego zakupu gojnika np. w sklepie Bakra https://bakra.com.pl/ , zaparzyć herbatkę i odpowiednia dawka witamin, antyoksydantów i olejków eterycznych zapewniona.

Odcinek ma również angielskie napisy przygotowane przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne napoje.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Do garnuszka z wodą dorzucamy gojnik oraz goździki i zagotowujemy.
  • 2.Pozostawiamy w garnuszku aby herbatka się parzyła przez ok. 3 minuty.
  • 3.Przelewamy do dzbanka i dodajemy soku z winogron lub malin, który złagodzi trochę charakterystyczny smak gojnika.
  • 4.W tym roku udało nam się zebrać bardzo dużo wyjątkowo słodkich winogron, które przerobiliśmy na sok, nie dodając w ogóle cukru. Jednak jeśli nie macie takiego cuda we własnej spiżarni, udajcie się do odpowiedniego sklepu po coś , co doda naszej herbatce smaku i witamin.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 253. “Herbatka jesienna z gojnikiem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki :

  • 8 kwiatostanów gojnika (Szałwii libańskiej)
  • 1 litr wody
  • 8 goździków
  • 100 ml soku z winogron lub malin

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł