
Sposób przygotowania:
- 1.Tofu kroimy w kostkę, wrzucamy do miski i mieszamy z sosem sojowym. W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy je na nim od czasu do czasu mieszając aż się przyrumieni. Pod koniec smażenia dodajemy asafetydę.
- 2.W tym czasie kroimy papryki i dorzucamy je do tofu przez chwilę smażymy od czasu do czasu mieszając i dodajemy wędzoną paprykę, czarny pieprz i ostrą paprykę.
- 3.Pomidory kroimy w kostkę i dorzucamy do rondla. Całość mieszamy od czasu do czasu i gdy pomidory zmiękną dodajemy koncentrat pomidorowy i oliwę truflową.
- 4.Jeszcze raz mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i pyszne wegańskie leczo gotowe.
- 5.Nam najlepiej smakuje w jesienne dni z kawałkiem naszej bezglutenowej macy.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 3 duże papryki (zielona,czerwona i żółta)
- 1 kg dojrzałych pomidorów
- 250 g wędzonego tofu
- 100 g koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki sosu sojowego tamari
- 4 łyżki oleju ryżowego
- 2 łyżeczki czerwonej wędzonej papryki
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka oliwy truflowej
- 1/3 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 1/4 łyżeczki asafetydy
- 1/4 łyżeczki ostrej papryk