
Sposób przygotowania:
- 1.Do wysokiego naczynia wrzucamy rozdrobnioną kostkę tofu, wlewamy oliwki wraz z wodą, plaster papryki, pomidory z oliwy, dodajemy pieprzu ziołowego, sosu sojowego oraz odrobinę soli i blendujemy wszystko na gładką masę.
- 2.Na sam koniec dolewamy oliwę i ponownie ucieramy całość do uzyskania jednolitej konsystencji. Ponownie blindujemy całość
- 3.Warzywa kroimy w plastry, cukinię i bakłażana posypujemy solą by zmiękły, następnie po jakiejś chwili wrzucamy wszystko do miski i mieszamy z oliwą ze słoiczka z suszonymi pomidorami.
- 4.Odpalamy grilla, i pieczemy plastry warzyw i kromki chleba z obu stron.
- 5.Następnie chleb smarujemy pastą i przekładamy warzywami.
- 6.Możemy podawać z chłodnikiem.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 chleb bezglutenowy
- 1 pomidor
- 1 cukinia
- 1 bakłażan
- Olej słonecznikowy ze słoiczka po suszonych pomidorach
Składniki - pasta z wędzonego tofu (a’la makrelowa):
- 1 kostka 300 g wędzonego tofu
- 1/2 szklanki oliwek wraz z zalewą
- 100 ml oliwy
- 1 plaster papryki marynowanej
- 5 połówek suszonych pomidorów w oleju słonecznikowym lub 4 łyżki krojonych pomidorów w oleju słonecznikowym
- 2 łyżki sosu sojowego tamari
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- 1 szczypta soli