
Sposób przygotowania:
- 1.Pomarańczę obieramy za pomocą obieraczki do warzyw, skórkę wrzucamy do rondelka z aquafabą i gotujemy na małym ogniu przez kilka minut. Następnie wyrzucamy skórkę i studzimy aquafabę w lodówce.
- 2.W tym w "kąpieli wodnej" rozgrzewamy czekoladę aby była płynna.
- 3.Schłodzoną aquafabę ubijamy blenderem z odpowiednią przystawką na sztywną pianę. W trakcie dodajemy cukier i jeszcze raz ubijamy. Wlewamy czekoladę i ubijamy jeszcze raz krótko aby połączyła się z resztą składników.
- 4.Przelewamy do słoiczków lub pucharków i wstawiamy do lodówki aby mus zesztywniał.
- 5.Przed podaniem możemy udekorować plastrami pomarańczy lub kandyzowaną skórką z pomarańczy.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 szklanka aquafaby (przepis w odcinku 220)
- 1/2 szklanki cukru kokosowego
- 100 g gorzkiej czekolady
- 1 pomarańcza