
Sposób przygotowania:
- 1.Grzyby wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia po czym przykrywamy przykrywką i na najniższej mocy palnika gotujemy je do miękkości.
- 2.Po około 20 minutach miksujemy grzyby i jeśli zajdzie taka potrzeba to dodajemy odrobinę wody.
- 3.Dorzucamy resztę składników i miksujemy jeszcze raz.
- 4.Całość ponownie doprowadzamy do wrzenia i pyszny sos grzybowy możemy serwować z kluseczkami, ryżem, kaszą, ziemniaczkami i jak kto lubi.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 50 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki)
- 1/2 szklanki mleczka kokosowego
- 1 łyżka oliwy truflowej
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 1 szczypta mielonej gałki muszkatołowej
- 1 1/2 szklanki wody