Udostępnij przepis!

243. “Sałatka z bobem i pesto” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Bób w wersji śródziemnomorskiej.

Zanim skończy się sezon na bób, mamy dla Was przepis na bardzo prostą sałatkę z dodatkiem pesto.

Odcinek ma oczywiście angielskie podpisy przygotowane przez Translalab. Zapraszamy!

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi sałatkami  z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Bób płuczemy, gotujemy na parze i odstawiamy do przestygnięcia.
  • 2.W tym czasie możemy pokroić paprykę i pomidory w kostkę.
  • 3.Następnie ugotowany bób przerzucamy do miski i mieszamy z pesto pomidorowym, dodajemy paprykę i pomidory.
  • 4.Jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy w razie potrzeby dosalamy i możemy serwować.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 243. “Sałatka z bobem i pesto” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1/2 kg bobu
  • 250 g pomidorów
  • 250 g czerwonej papryki
  • 1 mały słoiczek pesto pomidorowego (z odcinka 105)
  • 1 szczypta soli do smaku

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł