
Sposób przygotowania:
- 1.Wrzucamy quinoa do garnka, zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia.
- 2.Siekamy włoskie orzechy i gdy zawartość garnka się zagotuje dorzucamy je wraz z pestkami słonecznika i żurawiną.
- 3.Mieszamy i przykrywamy pokrywką. Gotujemy na małym ogniu aż quinoa zmięknie i wchłonie wodę.
- 4.Następnie dolewamy mleczko kokosowe i gotujemy pod przykryciem jeszcze kilka minut.
- 5.W tym czasie możemy zmiksować truskawki aby uzyskać mus truskawkowy.
- 6.Gotowe danie przekładamy do miseczek, na wierzchu kładziemy po kilka łyżek musu i posypujemy cukrem kokosowym. Możemy również serwować w pucharkach układając na zmianę quinoa i mus truskawkowy.
- 7.Danie to możemy również serwować na zimno jako deser.
- 8.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 szklanka białej quinoa
- 1 garść ziaren słonecznika
- 1 garść orzechów włoskich
- 1 garść suszonej żurawiny
- 2 szklanki truskawek
- 1 szklanka mleczka kokosowego
- 1, 1/2 szklanki wody
- 2-3 łyżeczki cukru kokosowego