
Sposób przygotowania:
- 1.Wsypujemy nasiona quinoa do garnka, wlewamy wodę, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Przykrywami garnek i gotujemy nasiona na małym ogniu aż zmiękną przez około 15 minut.
- 2.Zdejmujemy pokrywkę i dorzucamy do garnka, zielony groszek, pestki dyni, słonecznika i żurawinę. Mieszamy i przykrywamy żeby groszek się zagotował.
- 3.Kroimy kiszoną cytrynę w drobną kostkę i dorzucamy ją do garnka wraz z resztą składników.
- 4.Ponownie mieszamy , doprowadzamy do wrzenia i gotowe danie możemy serwować.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1/2 szklanki białej quinoa
- 1/2 szklanki czerwonej quinoa
- 1 1/2 szklanki zielonego groszku
- 1 garść pestek słonecznika
- 1 garść pestek dyni
- 1 garść suszonej żurawiny
- 1-2 kiszone cytryny
- 2 łyżki soku z kiszenia cytryn
- 1/2 szklanki mleczka kokosowego
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 1 1/2 szklanki wody