
Sposób przygotowania:
- 1.Tofu wyjmujemy z woreczka i odciskamy z nadmiaru wody przykrywając je ręcznikiem papierowym z obu stron i umieszczając pomiędzy dwoma drewnianymi deskami do krojenia.
- 2.Gdy jest już dość suche, kroimy je w kostkę i zakrapiamy octem jabłkowym.
- 3.Zioła kroimy, siekamy, wrzucamy do moździerza, dosypujemy sól i ucieramy.
- 4.Następnie nacieramy nimi kostki zakwaszonego tofu.
- 5.Przekładamy do słoiczka, zalewamy oliwą i gotowe!
- 6.Taka "feta" choć nadaje się do spożycia od razu, jest najlepsza po kilku dniach.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 200 g tofu naturalnego
- 1-2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżeczka soli
- 1 garść świeżego tymianku i rozmarynu
- 1/2 szklanki oliwy