
Sposób przygotowania:
- 1.Tofu przeciskamy przez praskę do ziemniaków.
- 2.Następnie wyciskamy sok z 1-2 cytryn i mieszamy z tofu.
- 3.Przeciskamy również banana i mieszamy z tofu, mleczkiem kokosowym i 1 łyżką cukru trzcinowego. Dodajemy również łyżkę zmielonej łuski babki jajowatej, aby po zamieszaniu twarożek przestał być wodnisty.
- 4.Osobno słodzimy resztą cukru pulpę z truskawek, która pozostaje po wyciśnięciu soku.
- 5.Jeśli nie wyciskamy soku z truskawek, który nam np. służy do przygotowania lemoniady, to możemy użyć drobno pokrojonych truskawek.
- 6.Na koniec do pucharków przekładamy warstwami twarożek i truskawki. Dekorujemy świeżą miętą i gotowe.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 200 g tofu naturalnego
- 1 banan
- 2 łyżki mleczka kokosowego
- Sok z 1 lub 2 cytryn
- 1 szklanka pulpy z truskawek po wyciskaniu soku lub drobno pokrojonych
- 1-2 łyżki cukru kokosowego
- 1 łyżka babki jajowatej
- Świeża mięta do dekoracji