Udostępnij przepis!

238. “Lemoniada z truskawek” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Truskawkowe orzeźwienie!

Zanim skończy się sezon na truskawki, warto przetestować nasz trzeci w tym roku pomysł na lemoniadę. Truskawki, trochę mięty, cytryny i gotowe!

Warto spróbować i podzielić się przepisem, również z anglojęzycznymi przyjaciółmi. Pomogą Wam w tym angielskie podpisy przygotowane przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne napoje.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Wyciskamy w wyciskarce wolnoobrotowej sok z pozbawionych szypułek truskawek.
  • 2.Mus, który pozostaje po odciśnięciu truskawek, odkładamy na bok aby użyć go później do różnych deserów, ponieważ jest przepyszny i ma świetną konsystencję.
  • 3.Następnie wyciskamy sok z cytryn pokrojonych w kostkę razem ze skórką.
  • 4.Zostawiamy jedną z nich i kroimy w plastry.
  • 5.Dodajemy 2 litry filtrowanej lub mineralnej wody.
  • 6.Dosładzamy cukrem kokosowym i dodajemy drobno posiekane liście świeżej mięty.
  • 7.Dorzucamy cytrynę pokrojoną w plastry. Dodajemy lodu, mieszamy i w ten sposób otrzymujemy trzeci w tym roku rodzaj lemoniady.
  • 8.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 238. “Lemoniada z truskawek” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki :

  • 2 kg truskawek
  • 1/2 kg cytryny
  • 1/2 szklanki cukru kokosowego
  • 2 garści mięty
  • 1-2 l wody
  • Lód

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł