
Sposób przygotowania:
- 1.Wyciskamy w wyciskarce wolnoobrotowej sok z pozbawionych szypułek truskawek.
- 2.Mus, który pozostaje po odciśnięciu truskawek, odkładamy na bok aby użyć go później do różnych deserów, ponieważ jest przepyszny i ma świetną konsystencję.
- 3.Następnie wyciskamy sok z cytryn pokrojonych w kostkę razem ze skórką.
- 4.Zostawiamy jedną z nich i kroimy w plastry.
- 5.Dodajemy 2 litry filtrowanej lub mineralnej wody.
- 6.Dosładzamy cukrem kokosowym i dodajemy drobno posiekane liście świeżej mięty.
- 7.Dorzucamy cytrynę pokrojoną w plastry. Dodajemy lodu, mieszamy i w ten sposób otrzymujemy trzeci w tym roku rodzaj lemoniady.
- 8.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki :
- 2 kg truskawek
- 1/2 kg cytryny
- 1/2 szklanki cukru kokosowego
- 2 garści mięty
- 1-2 l wody
- Lód