Udostępnij przepis!

237. “Lemoniada z gruszek i limonek” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Napój na letnie upały.

Dziś mamy dla Was kolejną lemoniadę, tym razem bazą są gruszki, limonki i odrobina chilli.

Warto spróbować i podzielić się przepisem, również z anglojęzycznymi przyjaciółmi. Pomogą Wam w tym angielskie podpisy przygotowane przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne napoje.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Wyciskamy w wyciskarce wolnoobrotowej sok z gruszek oraz z limonek, zostawiając 1 z nich do pokrojenia w plastry.
  • 2.W trakcie miksowania dodajemy połowę papryczki chilli pozbawioną pestek.
  • 3.Dodajemy 2 litry filtrowanej lub mineralnej wody.
  • 4.Dosładzamy cukrem kokosowym, dorzucamy limonkę pokrojoną w plastry.
  • 5.Dodajemy lodu, mieszamy i możemy się delektować smakiem kolejnej, wyjątkowo smacznej i gaszącej pragnienie lemoniady.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 237. “Lemoniada z gruszek i limonek” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki :

  • 2 kg gruszek
  • 1/2 kg limonek
  • 1/2 papryczki chilli
  • 1/2 szklanki cukru kokosowego
  • 2 l wody
  • Lód

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł