Udostępnij przepis!

236. “Lemoniada z rabarbarem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Rabarbar dla ochłody.

Koniec wiosny nas rozpieszcza piękną pogodą, czas przygotować obiecaną lemoniadę. Dziś pierwsza z trzech wersji, którą mamy dla Was w tym roku. Świeży rabarbar, melasa z karobu, imbir i cytryna, po prostu pycha.

Zachęcamy do dzielenia się również angielską wersją przepisu z tłumaczeniem od Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne napoje.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Wyciskamy w wyciskarce wolnoobrotowej sok z rabarbaru pokrojonego w ok. 2 cm kawałki oraz z imbiru.
  • 2.Dosładzamy melasą z karobu, dorzucamy cytrynę pokrojoną w plastry.
  • 3.Dodajemy lodu, mieszamy i możemy się delektować smakiem pysznej i zdrowej, orzeźwiającej lemoniady.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 236. “Lemoniada z rabarbarem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki :

  • 2 kg rabarbaru
  • 1 cytryna
  • 100 g świeżego imbiru
  • 500 ml melasy z karobu
  • 2 l wody
  • Lód

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł