
Sposób przygotowania:
- 1.Wszystkie suche składniki łączymy ze sobą w misce, wlewamy wodę i dokładnie mieszamy.
- 2.Dorzucamy suszoną bazylię.
- 3.Suszone pomidory kroimy na drobno i dodajemy je do ciasta wraz z olejem, w którym były zanurzone.
- 4.Wszystko razem dokładnie mieszamy i natłuszczonymi olejem rękami odrywamy po kawałku ciasta, formujemy kulki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- 5.Całość wstawiamy do piekarnika nastawionego na 40 ºC, aby lekko wyrosły na ok. 30 minut.
- 6.Następnie nastawiamy piekarnik na 180 ºC z termoobiegiem i pieczemy je 35 minut.
- 7.Takie bułeczki nigdy nie wyrosną nam jak pszenne i nie będą takie puchate, ale są za to smaczne i dużo bardziej pożywne.
- 8.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 100 g mąki jaglanej
- 100 g mąki gryczanej
- 50 g mąki kasztanowej
- 50 g mąki kokosowej
- 70 g suszonych pomidorów w oliwie
- 1 łyżka mielonej łuski babki jajowatej
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1 łyżeczka suchych drożdży
- 1/2 łyżeczki soli
- 300 ml letniej wody