Udostępnij przepis!

231. “Bułki z suszonymi pomidorami i bazylią” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Chrupiące śródziemnomorskie smaki.

Dziś w Atelier Smaku chrupiące bezglutenowe bułeczki. Dzięki suszonym pomidorom i bazylii są po prostu pyszne. Dodatkowo proste w wykonaniu! Produktów do pieczenia, gotowania oraz gotowych rozwiązań szukajcie w Incola. Polecamy, smacznego i na zdrowie!

Dzięki napisom od Translalab przepis ma również angielską wersję.

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 231. Bułki z suszonymi pomidorami i bazylią   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

231YT 231. Bułki z suszonymi pomidorami i bazylią   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Zachęcamy też do zapoznania się z naszymi przepisami na pieczywo.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Wszystkie suche składniki łączymy ze sobą w misce, wlewamy wodę i dokładnie mieszamy.
  • 2.Dorzucamy suszoną bazylię.
  • 3.Suszone pomidory kroimy na drobno i dodajemy je do ciasta wraz z olejem, w którym były zanurzone.
  • 4.Wszystko razem dokładnie mieszamy i natłuszczonymi olejem rękami odrywamy po kawałku ciasta, formujemy kulki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 5.Całość wstawiamy do piekarnika nastawionego na 40 ºC, aby lekko wyrosły na ok. 30 minut.
  • 6.Następnie nastawiamy piekarnik na 180 ºC z termoobiegiem i pieczemy je 35 minut.
  • 7.Takie bułeczki nigdy nie wyrosną nam jak pszenne i nie będą takie puchate, ale są za to smaczne i dużo bardziej pożywne.
  • 8.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 231. “Bułki z suszonymi pomidorami i bazylią” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 100 g mąki jaglanej
  • 100 g mąki gryczanej
  • 50 g mąki kasztanowej
  • 50 g mąki kokosowej
  • 70 g suszonych pomidorów w oliwie
  • 1 łyżka mielonej łuski babki jajowatej
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1 łyżeczka suchych drożdży
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 300 ml letniej wody

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł