
Sposób przygotowania:
- 1.Mieszamy ze sobą suche składniki ciasta, dodajemy wodę różaną i mieszamy dokładnie z taką ilością wody, aż ciasto uzyska właściwą, lejącą konsystencję.
- 2.Być może będzie potrzeba dolać trochę wody do ciasta w trakcie smażenia, ponieważ siemię lniane wpływa na konsystencję, pochłaniając wilgoć.
- 3.Następnie smażymy placki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
- 4.Dekorujemy musem, który powstał ze zmiksowania truskawek z bananami oraz cukru i mleczka kokosowego.
- 5.Każdy z placków dodatkowo możemy przyozdobić liśćmi świeżej mięty.
- 6.Takie placki możemy podawać z kremem czekoladowo-orzechowym.
- 7.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki - placki:
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki mąki ryżowej
- 2 łyżki cukru brązowego
- 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
- 1 łyżka wody różanej
- 1 szczypta soli
- Woda
- Olej do smażenia
Składniki - mus:
- 1/2 kg truskawek
- 1 banan
- Kilka łyżek błyskawicznego kleiku ryżowego
- 2 łyżki rzadkiego mleka kokosowego
- 2 łyżki cukru brązowego
- Liście świeżej mięty do dekoracji