Udostępnij przepis!

229. “Sałatka ziemniaczana z kiszonym ogórkiem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Swojskie smaki.

Dziś w Atelier Smaku serwujemy kolejną sałatkę, którą traktujemy jako danie obiadowe, szczególnie wtedy gdy musimy zjeść coś poza domem. 4 składniki i gotowe! Głód zaspokojony na kilka godzin.

Zachęcamy do dzielenia się przepisem, również w angielskiej wersji z napisami od Translalab. Zapraszamy!

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi sałatkami  z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Ziemniaki kroimy w drobną kostkę i gotujemy na parze, następnie odstawiamy, aby ostygły.
  • 2.W tym czasie możemy pokroić ogórki w drobną kostkę i dorzucamy je do miski z ugotowanymi, przestudzonymi ziemniakami, dodajemy majonez, pieprz i dokładnie mieszamy.
  • 3.Gotową sałatkę można dodatkowo schłodzić.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 229. “Sałatka ziemniaczana z kiszonym ogórkiem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 kg obranych ziemniaków
  • 250 g kiszonych ogórków
  • 200 g majonezu np. kokosowo-ziemniaczanego (z przepisu nr 106)
  • 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł