Udostępnij przepis!

228. “Sałatka ryżowa z ananasem i wędzonym tofu” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Połączenie przeciwstawnych smaków.

Dziś dzielimy się przepisem na sałatkę, która wielokrotnie towarzyszyła nam jako pożywny obiad w podróży. Na pewno i Wam pomoże zaspokoić głód podczas wielogodzinnej podróży, gdy nie macie czasu lub ochoty na eksperymentowanie z przydrożną gastronomią. Idealne rozwiązanie na wiosenny urlop lub na wakacje. Oczywiście vegan & gluten free.

Zachęcamy do dzielenia się przepisem, również w angielskiej wersji z napisami od Translalab . Zapraszamy!

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi sałatkami  z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Ryż wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą, następnie zagotowujemy i zostawiamy na małym ogniu pod przykryciem, aż się ugotuje i wchłonie całą wodę. Rodzynki sparzamy wrzątkiem, a ananasa, paprykę i wędzone tofu kroimy w drobną kostkę.
  • 2.Ryż studzimy i przekładamy do miski, dodajemy do niego ananasa, rodzynki, paprykę, tofu i mieszamy. Dodajemy majonez, pieprz i sól.
  • 3.Całość jeszcze raz mieszamy i w razie potrzeby dosalamy.
  • 4.Sałatkę najlepiej schłodzić jeszcze w lodówce przed podaniem.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 228. “Sałatka ryżowa z ananasem i wędzonym tofu” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 200 g okrągłego brązowego ryżu
  • 200 g majonezu kokosowo-ziemniaczanego (z przepisu nr 106)
  • 1/2 puszki ananasa
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 kostki wędzonego tofu
  • 1 garść rodzynek
  • 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 i 3/4 szklanki wody

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł