
Sposób przygotowania:
- 1.Ryż wsypujemy do rondelka i zalewamy wodą, następnie zagotowujemy i zostawiamy na małym ogniu pod przykryciem, aż się ugotuje i wchłonie całą wodę. Rodzynki sparzamy wrzątkiem, a ananasa, paprykę i wędzone tofu kroimy w drobną kostkę.
- 2.Ryż studzimy i przekładamy do miski, dodajemy do niego ananasa, rodzynki, paprykę, tofu i mieszamy. Dodajemy majonez, pieprz i sól.
- 3.Całość jeszcze raz mieszamy i w razie potrzeby dosalamy.
- 4.Sałatkę najlepiej schłodzić jeszcze w lodówce przed podaniem.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 200 g okrągłego brązowego ryżu
- 200 g majonezu kokosowo-ziemniaczanego (z przepisu nr 106)
- 1/2 puszki ananasa
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 kostki wędzonego tofu
- 1 garść rodzynek
- 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 i 3/4 szklanki wody