Udostępnij przepis!

227. “Cytrynowy vinegret” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Tylko dwa składniki.

Dziś dzielimy się przepisem na aromatyczny, smaczny i bardzo szybki w wykonaniu sos vinegret, który doprawi nam każdą sałatkę i sprawi, że stanie się naprawdę wyjątkowa.

Ps. Angielskie napisy do odcinka przygotowało dla nas Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi sosami  z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Obraną cytrynę kroimy w grubą kostkę i miksujemy wraz solą i olejem aż uzyskamy idealnie gładki sos.
  • 2.Podajemy z surowymi warzywami pokrojonymi w kostkę lub porwaną sałatą.
  • 3.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 227. “Cytrynowy vinegret” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 cytryna
  • 100 ml tłoczonego na zimno oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek
  • 1 szczypta soli

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł