Udostępnij przepis!

223. “Kawowy krem balsamiczny z karobem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Kawowy, nie na słodko…

Wystarczą tylko 3 składniki, by przygotować przepyszny, intensywny, o bardzo uniwersalnym zastosowaniu kawowy krem balsamiczny z karobem. Zapraszamy!

Skorzystajcie z polskiej lub angielskiej wersji, którą dla nas przygotowało Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube! youtube 1 223. Kawowy krem balsamiczny z karobem   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

223YT 223. Kawowy krem balsamiczny z karobem   bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

 

Sprawdź  również nasze inne przepisy na  sosy.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Przygotowujemy intensywne espresso, wlewamy je do rondelka, dodajemy ocet balsamiczny i melasę ze strąków drzewa świętojańskiego.
  • 2.Redukujemy przez 20 - 30 minut na małym ogniu, gdy płyn zacznie mieć konsystencję syropu, zdejmujemy z palnika i przelewamy do docelowego słoiczka, pamiętając, że po ostygnięciu odrobinę zgęstnieje, więc nie redukujmy zbyt długo.
  • 3.Taki krem idealnie nadaje się do doprawiania sałatek, także owocowych, zup, sosów, różnych dań, a także deserów.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 223. “Kawowy krem balsamiczny z karobem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 60 ml mocnego espresso
  • 60 ml octu balsamicznego
  • 2-3 łyżki melasy z karobu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł