
Sposób przygotowania:
- 1.Gałkę muszkatołową mielimy lub ucieramy, następnie do elektrycznego młynka wrzucamy rozmaryn i tymianek, i mielimy jako pierwsze, ponieważ są najtwardsze i najdłużej się mielą.
- 2.Przesypujemy do miski, a w młynku mielimy resztę ziół.
- 3.Na koniec, w misce, mieszamy wszystko razem.
- 4.Gotową mieszankę przesypujemy do słoiczków i trzymamy zamkniętą, w ten sposób przez wiele miesięcy zachowuje swój aromat.
- 5.Ta przyprawa ma podobny skład, jak zioła prowansalskie.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 21,5 g bazylii
- 15 g tymianku
- 14,5 g szałwii
- 14 g rozmarynu
- 14 g oregano
- 14 g mięty
- 7 g gałki muszkatołowej