Udostępnij przepis!

219. “Przyprawa śródziemnomorska” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Śródziemnomorski aromat i smak.

W ramach dzielenia się wszystkimi recepturami naszej wegańskiej i bezglutenowej pracowni kulinarnej, uzupełniamy zakładkę “Przyprawy” na blogu www.ateliersmaku.pl o mieszankę, która idealnie nadaje się do zup, sosów i sałatek.  Spróbujcie sami i dzielcie się przygotowaną przez siebie przyprawą, bo to naprawdę świetny prezent dla tych, którzy lubią gotować lub po prostu poślijcie przepis dalej.

Oczywiście jest też angielska wersja odcinka z tłumaczeniem od Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne przepisy na  przyprawy.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Gałkę muszkatołową mielimy lub ucieramy, następnie do elektrycznego młynka wrzucamy rozmaryn i tymianek, i mielimy jako pierwsze, ponieważ są najtwardsze i najdłużej się mielą.
  • 2.Przesypujemy do miski, a w młynku mielimy resztę ziół.
  • 3.Na koniec, w misce, mieszamy wszystko razem.
  • 4.Gotową mieszankę przesypujemy do słoiczków i trzymamy zamkniętą, w ten sposób przez wiele miesięcy zachowuje swój aromat.
  • 5.Ta przyprawa ma podobny skład, jak zioła prowansalskie.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 219. “Przyprawa śródziemnomorska” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 21,5 g bazylii
  • 15 g tymianku
  • 14,5 g szałwii
  • 14 g rozmarynu
  • 14 g oregano
  • 14 g mięty
  • 7 g gałki muszkatołowej

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł