
Sposób przygotowania:
- 1.Do elektrycznego młynka wrzucamy kardamon, kumin i kozieradkę jako pierwsze, ponieważ są najtwardsze i najdłużej się mielą.
- 2.Mielimy, następnie dodajemy ziele angielskie, goździki, kolendrę i mielimy ponownie.
- 3.Na koniec przesypujemy zawartość młynka do miski i mieszamy z resztą sproszkowanych przypraw.
- 4.Gotową mieszankę przesypujemy do słoiczków i trzymamy zamkniętą, w ten sposób przez wiele miesięcy zachowuje swój aromat.
- 5.Ta kompozycja to coś pomiędzy curry, a przyprawą "Pięć smaków".
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 18,5 g ziaren kozieradki
- 12,5 g ziaren kuminu
- 12,5 g ziaren kolendry
- 12,5 g sproszkowanego imbiru
- 12,5 g kurkumy
- 6,5 g chilli
- 6,5 g goździków
- 6,5 g cynamonu
- 6 g ziaren zielonego kardamonu
- 6 g owoców ziela angielskiego