Udostępnij przepis!

218. “Przyprawa orientalna” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Smak i aromat Wschodu.

Dziś wzbogacamy zakładkę “Przyprawy” na blogu www.ateliersmaku.pl o kolejną kompozycję, która idealnie nadaje się do dań wschodnich. Dodana w niewielkich ilościach podkreśli smak każdej zupy.

 Translalab oczywiście przygotowało dla nas angielskie tłumaczenie tego odcinka, więc jeśli komuś się przyda, śmiało korzystajcie ;).

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne przepisy na  przyprawy.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Do elektrycznego młynka wrzucamy kardamon, kumin i kozieradkę jako pierwsze, ponieważ są najtwardsze i najdłużej się mielą.
  • 2.Mielimy, następnie dodajemy ziele angielskie, goździki, kolendrę i mielimy ponownie.
  • 3.Na koniec przesypujemy zawartość młynka do miski i mieszamy z resztą sproszkowanych przypraw.
  • 4.Gotową mieszankę przesypujemy do słoiczków i trzymamy zamkniętą, w ten sposób przez wiele miesięcy zachowuje swój aromat.
  • 5.Ta kompozycja to coś pomiędzy curry, a przyprawą "Pięć smaków".
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 218. “Przyprawa orientalna” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 18,5 g ziaren kozieradki
  • 12,5 g ziaren kuminu
  • 12,5 g ziaren kolendry
  • 12,5 g sproszkowanego imbiru
  • 12,5 g kurkumy
  • 6,5 g chilli
  • 6,5 g goździków
  • 6,5 g cynamonu
  • 6 g ziaren zielonego kardamonu
  • 6 g owoców ziela angielskiego

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł