
Sposób przygotowania:
- 1.Pieczarki kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.
- 2.W osobnej misce mieszamy wszystkie suche składniki, wlewamy do nich wodę i dokładnie mieszamy ciasto.
- 3.Następnie dorzucamy pieczarki, mieszamy wszystko ręcznie, lekko przygniatając pieczarki, aby puściły sok.
- 4.Odstawiamy na ok. 15 minut, a następnie mieszamy raz jeszcze i smażymy placki z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 500 g brunatnej pieczarki (borowikowej)
- 500 g mąki ryżowej
- 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 2 łyżeczki pieprzu ziołowego Atelier Smaku (przepis nr 216)
- 2 łyżeczki soli
- 500 ml wody
- Olej np. kokosowy rafinowany do smażenia