Udostępnij przepis!

217. “Placki z pieczarkami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Grzybowy rarytas.

Dziś dzielimy się przepisem na jedne z naszych ulubionych wegańskich i bezglutenowych placków. Pieczarki, mąka ryżowa, odrobina przypraw i gotowe!. Spróbujcie sami!

Jak zawsze i tym razem w odcinku znajdziecie angielskie tłumaczenie przygotowane dla nas przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również przepisy na inne bezglutenowe i wegańskie placki oraz dania obiadowe.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Pieczarki kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.
  • 2.W osobnej misce mieszamy wszystkie suche składniki, wlewamy do nich wodę i dokładnie mieszamy ciasto.
  • 3.Następnie dorzucamy pieczarki, mieszamy wszystko ręcznie, lekko przygniatając pieczarki, aby puściły sok.
  • 4.Odstawiamy na ok. 15 minut, a następnie mieszamy raz jeszcze i smażymy placki z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 217. “Placki z pieczarkami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 500 g brunatnej pieczarki (borowikowej)
  • 500 g mąki ryżowej
  • 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
  • 2 łyżeczki pieprzu ziołowego Atelier Smaku (przepis nr 216)
  • 2 łyżeczki soli
  • 500 ml wody
  • Olej np. kokosowy rafinowany do smażenia

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł