Udostępnij przepis!

214. “Wegański kogel-mogel” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Smaczny, a bez jajek!

Na sam początek Nowego Roku wraz z najlepszymi życzeniami, w wegańskiej i bezglutenowej kuchni Atelier Smaku, mamy dla Was przepis “Kogel mogel z mango”. Ten bezjajeczny deser naprawdę śmiało może konkurować z oryginałem.

Niezmiennie i tym razem mamy dla Was również angielską wersję odcinka z napisami od Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne przepisy na  desery.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Aquafabę miksujemy na sztywną pianę za pomocą końcówki do ubijania piany.
  • 2.Cukier kokosowy mielimy w młynku do kawy na puder i dodajemy do aquafaby porcjami, cały czas ubijając, aby cukier całkowicie się rozpuścił.
  • 3.Na sam koniec dodajemy pulpę z mango i jeszcze raz ubijamy.
  • 4.Gotową masę przekładamy do pucharków, dekorujemy pokrojonym świeżym mango i podajemy od razu.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 214. “Wegański kogel-mogel” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 3/4 szklanki aquafaby
  • 3/4 szklanki cukru kokosowego
  • 1/2 szklanki pulpy z mango
  • 1 mango do dekoracji

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł