
Sposób przygotowania:
- 1.Obrane ziemniaki kroimy w dość duże kawałki i gotujemy na parze. Staramy się ich nie rozgotować, aby w sałatce były wyczuwalne w całości. Studzimy je i dorzucamy nie-gyros.
- 2.Ogórki kroimy w grubszą kostkę, dodajemy do ziemniaków i mieszamy razem z sosem tzatziki i majonezem. W razie potrzeby dodajemy odrobinę soku z cytryny i soli. Dekorujemy liśćmi pietruszki i możemy serwować.
- 3.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 kg obranych ziemniaków
- 1/2 porcji wegańskiego gyrosa z sosem tzatziki (przepis nr 122)
- 200 g ogórków kiszonych
- 200 ml wegańskiego majonezu (przepis nr 40 i nr 106)
- 1 łyżka majeranku
- Natka pietruszki do dekoracji