Udostępnij przepis!

210. “Sałatka ziemniaczana z gyrosem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Smaczne i sycące.

Dziś zapraszamy na kolejną, pożywną sałatkę. Tym razem wersja ziemniaczana z wegańskim gyrosem. Dużo prostsza, niż mogłoby się wydawać.

Jeśli Wam się spodoba, możecie polecić ją również anglojęzycznym znajomym, dla których Translalab przygotowało angielskie napisy.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Zapraszamy do zapoznania się z innymi sałatkami  z naszej kuchni.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego, gdzie możesz także kupić gotowy “Nie-gyros z sosem nie-tzatziki.

Sposób przygotowania:

  • 1.Obrane ziemniaki kroimy w dość duże kawałki i gotujemy na parze. Staramy się ich nie rozgotować, aby w sałatce były wyczuwalne w całości. Studzimy je i dorzucamy nie-gyros.
  • 2.Ogórki kroimy w grubszą kostkę, dodajemy do ziemniaków i mieszamy razem z sosem tzatziki i majonezem. W razie potrzeby dodajemy odrobinę soku z cytryny i soli. Dekorujemy liśćmi pietruszki i możemy serwować.
  • 3.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 210. “Sałatka ziemniaczana z gyrosem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 kg obranych ziemniaków
  • 1/2 porcji wegańskiego gyrosa z sosem tzatziki (przepis nr 122)
  • 200 g ogórków kiszonych
  • 200 ml wegańskiego majonezu (przepis nr 40 i nr 106)
  • 1 łyżka majeranku
  • Natka pietruszki do dekoracji

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł