Udostępnij przepis!

209. “Chałwa karobowa” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Dobra przed treningiem.

Dziś podzielimy się z Wami przepisem na najprostszą wersję chałwy. Ten szybki deser może być idealnym posiłkiem przedtreningowym. To taka zdrowa słodycz dla leniwych, gdyż składa się tylko z dwóch składników: sezamu i melasy z karobem.

Jak co tydzień, znajdziecie w odcinku również angielskie napisy przygotowane przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne przepisy na  desery.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Miksujemy sezam na gładką masę, dodajemy do niego melasę z karobu i jeszcze raz miksujemy.
  • 2.Sproszkowany karob mieszamy z cynamonem w miseczce.
  • 3.W rękach formujemy małe kuleczki z masy sezamowej i obtaczamy w karobie z cynamonem.
  • 4.Jeżeli wolimy słodsze łakocie to możemy dodać do masy sezamowej więcej melasy. Dla nas jest ona wystarczająca.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 209. “Chałwa karobowa” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 szklanka łuskanego sezamu
  • 2-3 łyżki melasy z karobu
  • 1 łyżka sproszkowanego karobu
  • 1 łyżeczka cynamonu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł