
Sposób przygotowania:
- 1.Kapustę szatkujemy, następnie posypujemy solą i mieszamy, czekamy, aż lekko skruszeje.
- 2.Paprykę oraz odsączonego ananasa kroimy w drobne cząstki a natkę pietruszki siekamy i dodajemy do kapusty.
- 3.Odcedzamy ciecierzycę i również dorzucamy.
- 4.Następnie doprawiamy pieprzem ziołowym, sokiem z cytryny i majonezem. Mieszamy i ewentualnie doprawiamy solą do smaku.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 3 szklanki poszatkowanych liści świeżej kapusty
- 1 puszka ananasa
- 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
- 1 papryka
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 1 szczypta soli
- 200 ml wegańskiego majonezu (przepis nr 40 i nr 106)
- Sok z 1 cytryny