Udostępnij przepis!

201. “Sok marchwiowo-owocowy z imbirem”” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Rozgrzewający, witaminowy eliksir.

Jesień to czas zbiorów, z których warto korzystać na co dzień. Dziś w Atelier Smaku prosty, pyszny i bardzo zdrowy sok z marchwi, owoców i imbiru.

Przepis ten ma także angielską wersję z napisami przygotowanymi przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne napoje.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Marchew myjemy i kroimy tak, aby weszła do wyciskarki wolnoobrotowej. Wyciskamy z niej sok, to samo robimy z winogronami, malinami i imbirem.
  • 2.Całość mieszamy i nalewamy do szklanek.
  • 3.Przed piciem dodajemy po odrobinie oliwy do każdej szklanki, dbając w ten sposób o to, by dobrze przyswoiła się witamina A.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 201. “Sok marchwiowo-owocowy z imbirem”” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki :

  • 1 kg soczystej i słodkiej marchwi
  • 1 duża kiść winogron
  • 1 szklanka malin
  • 100 g imbiru
  • 1 łyżeczka oliwy

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł