201. “Sok marchwiowo-owocowy z imbirem”” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku
ok. 6 szklanek
ok. 20 minut
Rozgrzewający, witaminowy eliksir.
Jesień to czas zbiorów, z których warto korzystać na co dzień. Dziś w Atelier Smaku prosty, pyszny i bardzo zdrowy sok z marchwi, owoców i imbiru.
Przepis ten ma także angielską wersję z napisami przygotowanymi przez Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube!
Sprawdź również nasze inne pyszne napoje.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Składniki :
- 1 kg soczystej i słodkiej marchwi
- 1 duża kiść winogron
- 1 szklanka malin
- 100 g imbiru
- 1 łyżeczka oliwy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Marchew myjemy i kroimy tak, aby weszła do wyciskarki wolnoobrotowej. Wyciskamy z niej sok, to samo robimy z winogronami, malinami i imbirem.
- Całość mieszamy i nalewamy do szklanek.
- Przed piciem dodajemy po odrobinie oliwy do każdej szklanki, dbając w ten sposób o to, by dobrze przyswoiła się witamina A.
- Smacznego i na zdrowie!