
Sposób przygotowania:
- 1.Śliwki drylujemy i przeciskamy je przez wyciskarkę wolnoobrotową.
- 2.Odlewamy odrobinę soku i mieszamy go ze skrobią z tapioki. Resztę zagotowujemy z ksylitolem i goździkami.
- 3.Wlewamy sok wymieszany ze skrobią, gotujemy, chwilkę mieszając.
- 4.Przelewamy do salaterek i polewamy sosem ze zmieszanej śmietanki sojowej z syropem z agawy.
- 5.Gotowy kisiel posypujemy po wierzchu malinami i borówką amerykańską lub innymi owocami.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki - kisiel:
- 1 kg śliwek
- 2 łyżki skrobi z tapioki
- 2 łyżki ksylitolu
- 1 szczypta zmielonych goździków
Składniki - sos:
- 4 łyżki śmietanki sojowej
- 2 łyżki syropu z agawy
- Maliny i borówka amerykańska do posypania po wierzchu