Udostępnij przepis!

197. “Kisiel ze śliwek” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Dla dzieci i dorosłych.

Dziś w Atelier Smaku śliwki po raz kolejny i naprawdę pyszny. Zapraszamy na wyjątkowo prosty, smaczny i zdrowy, bezglutenowy i wegański kisiel ze śliwek.

Jeśli macie ochotę na angielską wersję przepisu, skorzystajcie z napisów przygotowanych przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne przepisy na  desery.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Śliwki drylujemy i przeciskamy je przez wyciskarkę wolnoobrotową.
  • 2.Odlewamy odrobinę soku i mieszamy go ze skrobią z tapioki. Resztę zagotowujemy z ksylitolem i goździkami.
  • 3.Wlewamy sok wymieszany ze skrobią, gotujemy, chwilkę mieszając.
  • 4.Przelewamy do salaterek i polewamy sosem ze zmieszanej śmietanki sojowej z syropem z agawy.
  • 5.Gotowy kisiel posypujemy po wierzchu malinami i borówką amerykańską lub innymi owocami.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 197. “Kisiel ze śliwek” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki - kisiel:

  • 1 kg śliwek
  • 2 łyżki skrobi z tapioki
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 1 szczypta zmielonych goździków

Składniki - sos:

  • 4 łyżki śmietanki sojowej
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • Maliny i borówka amerykańska do posypania po wierzchu

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł