192. „Sałatka z bobem, porzeczką i majonezem” – bezglutenowa kuchnia | Atelier Smaku
4 porcje
około 30 minut
Bób inaczej.
Kontynuujemy temat sałatek z bobem. Dziś wersja gotowana z wegańskim majonezem z dodatkiem czerwonej porzeczki zamiast kopru lub natki pietruszki. Prosto, smacznie i zdrowo!
Możecie polecić ją również anglojęzycznym znajomym, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.
Obejrzyj przepis na Youtube!
Zapraszamy do zapoznania się z innymi sałatkami z naszej kuchni oraz z sposobem przygotowania majonezu z kalafiora i majonezu z ziemniaka.
Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.
Składniki:
- 1/5 kg bobu
- 250 g czerwonej porzeczki
- 200 ml majonezu kokosowo-ziemniaczanego(przepis nr 106) lub z kalafiora (przepis nr 40)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Gotujemy bób do miękkości, następnie studzimy i dorzucamy do niego pozbawione gałązek porzeczki.
- Wszystko mieszamy z wegańskim majonezem i gotowe! Przepis na nasz majonez znajdziecie w odcinku 106.
- Jeśli macie ochotę, możecie wymienić rozgotowany kalafior na ugotowane do miękkości ziemniaki.
- Smacznego i na zdrowie!