Udostępnij przepis!

190. “Zupa krem z kurek” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Pyszna i aromatyczna zupa.

Okoliczne lasy obrodziły w kurki, czas więc przygotować zupę krem, najszybciej jak się da i najprościej. Takie przepisy lubimy najbardziej. Oto nasza wegańska i bezglutenowa propozycja.

Jeżeli chcecie, możecie podzielić się tym przepisem również ze swoimi anglojęzycznymi przyjaciółmi, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne zupy.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Warzywa kroimy w kostkę wraz z połową kurek. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soczewicy.
  • 2.Całość miksujemy i odbieramy 1 łyżkę wazową, którą dodajemy do miseczki z pastą miso, dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok.
  • 3.Resztę kurek siekamy na drobne kawałki, wrzucamy do zupy, przykrywamy pokrywką i gotujemy jeszcze kilka minut na małym ogniu.
  • 4.Na koniec wlewamy miso oraz mleczko kokosowe do zupy, mieszamy łyżką, doprawiamy pieprzem i możemy serwować.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 190. “Zupa krem z kurek” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 300 g kurek
  • 100 g pietruszki
  • 100 g marchewki
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 50 g selera
  • 4 łyżki czerwonej soczewicy
  • 2-3 łyżki białego miso
  • 1 spora szczypta mielonego pieprzu czarnego
  • 1/2 litra wody

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł