
Sposób przygotowania:
- 1.Warzywa kroimy w kostkę wraz z połową kurek. Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soczewicy.
- 2.Całość miksujemy i odbieramy 1 łyżkę wazową, którą dodajemy do miseczki z pastą miso, dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok.
- 3.Resztę kurek siekamy na drobne kawałki, wrzucamy do zupy, przykrywamy pokrywką i gotujemy jeszcze kilka minut na małym ogniu.
- 4.Na koniec wlewamy miso oraz mleczko kokosowe do zupy, mieszamy łyżką, doprawiamy pieprzem i możemy serwować.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 300 g kurek
- 100 g pietruszki
- 100 g marchewki
- 100 ml mleczka kokosowego
- 50 g selera
- 4 łyżki czerwonej soczewicy
- 2-3 łyżki białego miso
- 1 spora szczypta mielonego pieprzu czarnego
- 1/2 litra wody