
Sposób przygotowania:
- 1.Orzeszki nerkowca moczymy na noc, ponieważ będą nam potrzebne do przygotowania wierzchu sernika.
- 2.Żurawinę przelewamy wrzątkiem, następnie miksujemy ją z dodatkiem tłuszczu kokosowego o temperaturze pokojowej, dorzucamy wiórki kokosowe i jeszcze raz miksujemy.
- 3.Tak przygotowaną masę przekładamy do tortownicy wyłożonej pergaminem. Ugniatamy spód o jednakowej wysokości.
- 4.Odlewamy wodę z orzeszków nerkowca, miksujemy na gładką masę, dodając w trakcie sok z cytryny i mleczko kokosowe. Po czym dodajemy dodajemy ksylitol i truskawki, całość miksujemy dokładnie.
- 5.Na koniec dorzucamy tłuszcz kokosowy o temperaturze pokojowej i jeszcze raz mieszamy.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki: - spód:
- 150 g żurawiny
- 100 g wiórków kokosowych
- 50 g tłuszczu kokosowego
Składniki: - wierzch:
- 200 g orzechów nerkowca
- 200 g truskawek
- 150 g tłuszczu kokosowego
- 100 g ksylitolu
- 100 ml mleczka kokosowego
- Sok z 1 cytryny
- Bita śmietana do dekoracji (z przepisu na tartę czekoladową nr 18)