Udostępnij przepis!

181. “Pesto z liśćmi rzodkiewki” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Szlachetne zero waste.

Dziś zachęcamy Was do przygotowania pysznego pesto z liśćmi rzodkiewki i suszonymi pomidorami.

Skorzystajcie z polskiej lub angielskiej wersji, którą dla nas przygotowało Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również przepisy na inne bezglutenowe i wegańskie pasty.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Orzeszki nerkowca moczymy przez kilka godzin, następnie odcedzamy wodę i miksujemy je, dolewamy oliwę, dodajemy suszone pomidory i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Liście rzodkiewki kroimy w poprzek włókien i dorzucamy do reszty składników, ponownie miksujemy.
  • 2.Orzeszki pinii prażymy przez chwilę na patelni lub w piekarniku, by były bardziej aromatyczne, następnie dorzucamy je do pesto i miksujemy jeszcze momencik, tak, by nie zmiksować wszystkiego na gładko.
  • 3.Gotowe pesto możemy podawać do makaronów, kanapek i sałatek.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 181. “Pesto z liśćmi rzodkiewki” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 150 g suszonych pomidorów w oleju
  • 100 g orzeszków pinii
  • 100 g orzeszków nerkowców
  • 2 pęczki liści rzodkiewek
  • 100 ml oliwy z oliwek

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł