
Sposób przygotowania:
- 1.Orzeszki nerkowca moczymy przez kilka godzin, następnie odcedzamy wodę i miksujemy je, dolewamy oliwę, dodajemy suszone pomidory i jeszcze raz dokładnie miksujemy. Liście rzodkiewki kroimy w poprzek włókien i dorzucamy do reszty składników, ponownie miksujemy.
- 2.Orzeszki pinii prażymy przez chwilę na patelni lub w piekarniku, by były bardziej aromatyczne, następnie dorzucamy je do pesto i miksujemy jeszcze momencik, tak, by nie zmiksować wszystkiego na gładko.
- 3.Gotowe pesto możemy podawać do makaronów, kanapek i sałatek.
- 4.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 150 g suszonych pomidorów w oleju
- 100 g orzeszków pinii
- 100 g orzeszków nerkowców
- 2 pęczki liści rzodkiewek
- 100 ml oliwy z oliwek