
Sposób przygotowania:
- 1.Kakao mieszamy z mleczkiem kokosowym, aż do uzyskania kremowej konsystencji, która później w łatwy sposób rozpuści się podczas gotowania.
- 2.Z papryczki chilli odkrawamy 2 cm, pozbywamy się pestek i kroimy ją drobno.
- 3.W rondelku zagotowujemy wodę z resztą mleczka kokosowego i ksylitolem, a następnie dorzucamy chilli i skórkę pomarańczową. Gdy się zagotuje dorzucamy masę kakaową i mieszamy, aż do pełnego rozpuszczenia. Dosypujemy kleik ryżowy i miksujemy wszystko do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji.
- 4.Możemy podawać na gorąco, a także po schłodzeniu w lodówce.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 400 ml mleczka kokosowego
- 400 ml wody
- 4-6 łyżek ksylitolu
- 4 łyżki gorzkiego kakao
- 4 łyżki błyskawicznego kleiku ryżowego
- 1 czubata łyżeczka kandyzowanej skórki pomarańczowej
- Ok. 2 cm świeżej papryczki chilli