Udostępnij przepis!

174. “Pasta a’la jajeczna z awokado” – bezglutenowe i wegańskie | Atelier Smaku

Lekkostrawna, smaczna, delikatna… na kanapki.

Wegańska pasta jajeczna z awokado od Atelier Smaku, to idealna przystawka na wielkanocny stół. Delikatna, lekkostrawna i prosta w przygotowaniu.

Skorzystajcie z polskiej lub angielskiej wersji, którą dla nas przygotowało Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również przepisy na inne bezglutenowe i wegańskie pasty.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.W rondelku zagotowujemy 150 ml mleczka kokosowego, a agar mieszamy z wodą, po czym wlewamy do gotującego się mleczka kokosowego, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 1-2 minuty na małym ogniu.
  • 2.Przelewamy gorące mleczko kokosowe z agarem do płaskiego naczynia i odstawiamy na bok, by stężało. Wyjmujemy miąższ z awokado i mieszamy go z 1 łyżką mleczka kokosowego, czarną solą, pieprzem i kurkumą, a także posiekaną natką pietruszki.
  • 3.Gdy agar stężeje i przypomina w konsystencji ugotowane kurze białko, kroimy go w drobną kostkę i mieszamy z resztą składników.
  • 4.Jeśli chcemy, by pasta była bardziej kremowa, dodajmy odrobinę wegańskiego majonezu.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 174. “Pasta a’la jajeczna z awokado” – bezglutenowe i wegańskie | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 2 awokado
  • 150 ml mleczka kokosowego
  • 150 ml wody
  • 1 łyżeczka czarnej soli (Kala Namak)
  • 1 łyżka mleka kokosowego
  • 2 łyżki majonezu kokosowo-ziemniaczanego lub majonezu z kalafiora
  • 2/3 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu
  • 3/4 łyżeczki kurkumy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka agaru

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł