Udostępnij przepis!

173. “Młoda kapusta z jabłkami i majerankiem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Wyjątkowo proste, polskie danie.

Jeśli lubicie takie szybkie patenty, możecie dzielić się nim również ze swoimi anglojęzycznymi przyjaciółmi, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również przepisy na inne bezglutenowe i wegańskie  dania obiadowe.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Kapustę siekamy dość drobno, pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy w kawałki, dusimy do miękkości z dodatkiem soli kamiennej razem z kapustą. Następnie dodajemy majeranek i ocet jabłkowy, mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę.
  • 2.Lekko zwilżone ziemniaki gotujemy pod przykryciem do miękkości. Następnie dodajemy do nich posiekaną pietruszkę i koperek oraz tłoczony na zimno olej rzepakowy. Jeśli nie mamy specjalnego naczynia do gotowania bez wody, gotujemy ziemniaki na parze.
  • 3.Całość mieszamy i wykładamy na talerze. Obok kładziemy kapustę i gotowe!
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 173. “Młoda kapusta z jabłkami i majerankiem” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 i 1/2 kg ziemniaków
  • 1 pęczek koperku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1,2 kg kapusty
  • 600 g jabłek
  • 2 łyżki majeranku
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soli kamiennej
  • 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • Kilka łyżek tłoczonego na zimno oleju rzepakowego

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł