
Sposób przygotowania:
- 1.Kapustę siekamy dość drobno, pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy w kawałki, dusimy do miękkości z dodatkiem soli kamiennej razem z kapustą. Następnie dodajemy majeranek i ocet jabłkowy, mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę.
- 2.Lekko zwilżone ziemniaki gotujemy pod przykryciem do miękkości. Następnie dodajemy do nich posiekaną pietruszkę i koperek oraz tłoczony na zimno olej rzepakowy. Jeśli nie mamy specjalnego naczynia do gotowania bez wody, gotujemy ziemniaki na parze.
- 3.Całość mieszamy i wykładamy na talerze. Obok kładziemy kapustę i gotowe!
- 4.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 i 1/2 kg ziemniaków
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1,2 kg kapusty
- 600 g jabłek
- 2 łyżki majeranku
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 1 łyżeczka soli kamiennej
- 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- Kilka łyżek tłoczonego na zimno oleju rzepakowego