Udostępnij przepis!

172. “Zupa krem z pasternaku” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Smak zapomnianego a smacznego warzywa.

Zapraszamy dziś na prostą i smaczną jedno-warzywną zupę z pasternaku.

Jeżeli chcecie, możecie podzielić się tym przepisem również ze swoimi anglojęzycznymi przyjaciółmi, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź  również nasze inne pyszne zupy.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Sezam miksujemy na pastę. Umyty i obrany pasternak gotujemy w wodzie aż do miękkości. Następnie wyłączamy palnik, dolewamy mleczko kokosowe, dodajemy pieprz, kurkumę, miso i pastę sezamową.
  • 2.Całość miksujemy i nalewamy do talerzy.
  • 3.Gotową zupę polewamy po wierzchu oliwą i sosem balsamicznym oraz dekorujemy liśćmi świeżej kolendry.
  • 4.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 172. “Zupa krem z pasternaku” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 kg pasternaku
  • 50 g sezamu
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 3 łyżki shiro miso
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 3/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 3/4 łyżeczki kurkumy
  • Świeża kolendra do dekoracji
  • 2 szklanki wody

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł