
Sposób przygotowania:
- 1.Sezam miksujemy na pastę. Umyty i obrany pasternak gotujemy w wodzie aż do miękkości. Następnie wyłączamy palnik, dolewamy mleczko kokosowe, dodajemy pieprz, kurkumę, miso i pastę sezamową.
- 2.Całość miksujemy i nalewamy do talerzy.
- 3.Gotową zupę polewamy po wierzchu oliwą i sosem balsamicznym oraz dekorujemy liśćmi świeżej kolendry.
- 4.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 kg pasternaku
- 50 g sezamu
- 100 ml mleczka kokosowego
- 3 łyżki shiro miso
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 3/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 3/4 łyżeczki kurkumy
- Świeża kolendra do dekoracji
- 2 szklanki wody