Udostępnij przepis!

171. “Sushi z kiełkami i miso light” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Mało klasycznie a smacznie i zdrowo.

Zapraszamy na wegańskie i bezglutenowe sushi bez ryżu, za to z kiełkami – źródłem wielu wartości odżywczych oraz z miso, które dodatkowo zadba o kondycję naszego organizmu.

Jeśli lubicie takie szybkie patenty, możecie dzielić się nim również ze swoimi anglojęzycznymi przyjaciółmi, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również przepisy na inne bezglutenowe i wegańskie  przystawki.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Sezam miksujemy na pastę, mieszamy go z miso, a następnie z rozdrobnionym awokado i mieszanką kiełków.
  • 2.Płaty nori układamy na bambusowej macie, kładziemy nadzienie i rolujemy.
  • 3.Można tę kompozycję wzbogacić, dodając wasabi i marynowany imbir.
  • 4.Pod koniec smarujemy nori sosem uzyskanym ze zmieszania melasy z karobu z octem balsamicznym i kończymy rolowanie.
  • 5.Gdy rolki już są gotowe i nori przechwyciło wilgoć z nadzienia, możemy je pokroić i serwować.
  • 6.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 171. “Sushi z kiełkami i miso light” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • Kilka płatów nori
  • 200 g kiełków „na patelnię”
  • 1 awokado
  • 50 g sezamu
  • 1 łyżka shiro miso

Składniki - sos:

  • 1 łyżka melasy z karobu
  • 3 łyżki octu balsamicznego

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł