
Sposób przygotowania:
- 1.Sezam miksujemy na pastę, mieszamy go z miso, a następnie z rozdrobnionym awokado i mieszanką kiełków.
- 2.Płaty nori układamy na bambusowej macie, kładziemy nadzienie i rolujemy.
- 3.Można tę kompozycję wzbogacić, dodając wasabi i marynowany imbir.
- 4.Pod koniec smarujemy nori sosem uzyskanym ze zmieszania melasy z karobu z octem balsamicznym i kończymy rolowanie.
- 5.Gdy rolki już są gotowe i nori przechwyciło wilgoć z nadzienia, możemy je pokroić i serwować.
- 6.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- Kilka płatów nori
- 200 g kiełków „na patelnię”
- 1 awokado
- 50 g sezamu
- 1 łyżka shiro miso
Składniki - sos:
- 1 łyżka melasy z karobu
- 3 łyżki octu balsamicznego