
Sposób przygotowania:
- 1.Słonecznik miksujemy na proszek. Następnie mieszamy go z melasą z karobu tworząc w ten sposób rodzaj rzadkiej, słonecznikowej chałwy.
- 2.Owoce ucieramy na tarce o grubych oczkach, a następnie dodajemy je wraz z kiełkami do melasy ze słonecznikiem i wszystko dokładnie mieszamy.
- 3.Papier ryżowy moczymy w wodzie, gdy zmięknie, nakładamy do niego nadzienie, zawijamy i układamy na półmisku.
- 4.Do resztki melasy z karobu, która została w szklance, dolewamy ocet balsamiczny i mieszamy, uzyskując w ten sposób sos, w którym maczamy sajgonki przed zjedzeniem.
- 5.Smacznego i na zdrowie!
Recenzje przepisu
Brak komentarzy
Składniki:
- 1 opakowanie małego papieru ryżowego
- 1 banan
- 1 jabłko
- 50 g ziaren słonecznika
- 2 szklanki różnych kiełków np. brokułu, jarmużu, rzodkiewki, lucerny
- 3 łyżki melasy z karobu
- 3 łyżki octu balsamicznego