Udostępnij przepis!

170. “Słodkie sajgonki z kiełkami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku

Kuchnia krajów Azji Południowo-Wschodniej w naszej wersji.

Dziś w Atelier Smaku wegańskie i bezglutenowe sajgonki na słodko w wersji light. Bez smażenia, z bardzo odżywczymi kiełkami. Idealne przed lub po treningu. Zachęcamy do wypróbowania przepisu!

Jeśli lubicie takie szybkie patenty, możecie dzielić się nim również ze swoimi anglojęzycznymi przyjaciółmi, którzy mogą skorzystać z napisów przygotowanych przez Translalab.

 

Obejrzyj przepis na Youtube!

 

Sprawdź również przepisy na inne bezglutenowe i wegańskie  przystawki.

Kiedy nie masz czasu gotować, zapraszamy do naszego sklepu internetowego.

Sposób przygotowania:

  • 1.Słonecznik miksujemy na proszek. Następnie mieszamy go z melasą z karobu tworząc w ten sposób rodzaj rzadkiej, słonecznikowej chałwy.
  • 2.Owoce ucieramy na tarce o grubych oczkach, a następnie dodajemy je wraz z kiełkami do melasy ze słonecznikiem i wszystko dokładnie mieszamy.
  • 3.Papier ryżowy moczymy w wodzie, gdy zmięknie, nakładamy do niego nadzienie, zawijamy i układamy na półmisku.
  • 4.Do resztki melasy z karobu, która została w szklance, dolewamy ocet balsamiczny i mieszamy, uzyskując w ten sposób sos, w którym maczamy sajgonki przed zjedzeniem.
  • 5.Smacznego i na zdrowie!

Recenzje przepisu

Brak komentarzy

Zostaw komentarz i ocenę

Jakbyś ocenił/a 170. “Słodkie sajgonki z kiełkami” – bezglutenowa kuchnia wegańska | Atelier Smaku?
Click to rate

Składniki:

  • 1 opakowanie małego papieru ryżowego
  • 1 banan
  • 1 jabłko
  • 50 g ziaren słonecznika
  • 2 szklanki różnych kiełków np. brokułu, jarmużu, rzodkiewki, lucerny
  • 3 łyżki melasy z karobu
  • 3 łyżki octu balsamicznego

Dostępne formy dostawy:

  • Odbiór osobisty: 0,00 zł
  • Przesyłka kurierska:
    • DPD - 18,92 zł
    • InPost kurier - 16,94 zł
    • POCZTEX24 - 17,42 zł